img_2956

Onze visserij

Op de beste stekken van de Westerschelde of Noordzee laat de Schipper de Waypoint voor Anker gaan.
Waar u, desgewenst met de beschikbare uitrusting aan boord, kan vissen op de vele vissoorten uit de Noordzee.
Wijting, Schar, bot, gul (Kabeljauw) maar soms ook tong, schol,makreel, zeebaars of zelfs haai.
De schipper vaart u naar de beste stekken en op de dag wordt ook gezorgd voor een hapje en drankje (alleen bij ankervissen!)
Alles wordt voor u in het werk gesteld om een geweldige visdag op het water te beleven.
Neem gerust een kijkje in de agenda voor beschikbare plaatsen of neem contact op met ons.

Zomerse visserij.

Zodra de water temperatuur weer rond de 10/12 graden komt, komt ook één van Neerlands meest geliefde platvissen weer binnen ons bereik. De Tong blijft nu eenmaal de meest begeerde platvis voor velen. Vandaar dat we besloten hebben om ons tijdens de zomermaanden ons hier op te specialiseren. Aangezien uw schipper nog een bedrijfje heeft waar hij in de zomerperiode druk mee is blijft vaak alleen het weekeind over..

We zijn van plan om wekelijks 2 avond-trips ( vrijdag en zaterdag avond) te doen en 1 dag trip(zaterdag) Zo af en toe varen we ook op andere dagen uit, dus hou onze agenda goed in de gate!

img_3005

Scholvissen

fullsizerender
Als in het voorjaar de zon kracht aan het winnen is en geregelt schijnt, kunt u met de Waypoint een schollentrip boeken naar de Frans/ Belgische visgronden in de Noordzee.
In het voorjaar kan je hier namelijk gericht vissen op grote schollen die zich graag op de ondiepe zandbanken van de Noordzee ophouden.
Ook op deze dagen wordt u voorzien van een hapje en drankje door de Schipper en is een uitrusting en aas aan boord om er een onvergetelijke dag van te maken.

Tip: Gebruik bij het vissen op Schol ook eens een rol loodje (100/150 gr) om slepend te vissen. Soms is de Schol een actieve jager en is dan op deze manier erg goed te vangen.

Uptide vissen

Illustratie & Ontwerp RHOI-design – 2013 – www.rhoi-design.nl

 

Wrakvissen!

Vaak hoor je dat er echt niets meer te vangen is op de wrakken.. Daar zijn wij het uiteraard niet mee eens! zeker in de zomermaanden is er leuk vis te vangen op sommige wrakken! het is natuurlijk niet te vergelijken met 20 jaar terug.. kisten vol met kabeljauw komen helaas nog maar zelden voor, maar een leuke gul of polak, wat makrelen en andere “bijvangsten” maken dat een daagje wrakvissen toch een zeer leuke bezigheid blijft. In de winterperiode is de bijvangst vaak minder maar de kans op een mooier formaat kabeljauw weer groter.

 

Nieuw!!

Veerse meer expeditie.

Afgelopen jaren heeft John Kesterloo (Johnno) heel veel tijd gestoken in het her ontdekken van het Veerse meer. Zelf heb ik er eind jaren 80 en begin jaren 90 nog gevist op machtig grote forellen.. die visserij is al zeker 20 jaar over. De visserij aldaar lag geheel op zn gat. Wier en algen bloei heeft er voor gezorgd dat er weer een open verbinding met zee is gemaakt en dat heeft de visstand behoorlijk positief veranderd.

Het Veerse meer bevat in de wintermaanden een zeer leuke populatie met grote haring, grote wijting, grote botten, grote schollen en ook een populatie vissen die we nog even voor ons houden.. zodra er 1 aan boord komt laten we het u weten 😉

Aangezien ik zelf nog steeds graag mee vis is afwisseling in de vorm van een tripje naar het Veerse meer zeer welkom!

De visserij aldaar kunt u vergelijken met het vissen op de wrakken, alleen vissen we nu niet met 300 gram lood maar ultra licht met een spin hengelje en loodjes van 15 tot 50 gram. Laat de zware boothengels maar thuis! Een licht spin hengeltje, een vertikaal stokje of een lichte feeder is zwaar genoeg om mee te vissen. Een gepast molentje met een dun, liefst gevlochten, lijntje er op en vissen maar. Op deze manier heeft u echt sport aan een forse wijting bot of schol.

Nog een groot voordeel van deze visserij is het gebrek aan golven… Natuurlijk kan het spoken op het Veerse meer! maar dan valt er ook niet te vissen. We gaan voornamelijk driftend vissen en daar kunnen we niet te veel wind bij gebruiken. Dus bent u wat vatbaar voor zee ziekte maar ligt uw hart wel bij de zoute visserij, dan is deze visserij zeker een optie voor u!

Binnenwater en de vispas..

Aangezien het Veerse meer in de lijst van viswateren is opgenomen is ook de regelgeving van Sportvisserij Nederland van kracht. In het kort betekend dit dat u in het bezit moet zijn van een vispas, maximaal 3 haken per hengel mag gebruiken en niet meer dan 2 hengels mag gebruiken.

Ontheffing.

Speciaal voor charterboten heeft SVN een collectieve vergunning in het leven geroepen. U mag dus gewoon opstappen in 2017 zonder vispas! voor komend jaar is die regel nog onbekend..

De eerste trip staat geplant voor 12 november en de 2e op 26 november, hou onze facebook pagina in de gaten zou ik zeggen!