Uw Schipper

Welkom aan boord van de “Waypoint”

uw-schipper

Mijn naam is Jacco Noordermeer, schipper van de Waypoint, en heet u van harte welkom aan boord. Geboren in 1970 en letterlijk opgegroeid langs en op de Merwede tussen Papendrecht en Gorinchem. ( de drukst bevaren rivier van europa). Met een vader die gek was op varen een opa die fanatiek sportvisser was heb ik de juiste genen mee gekregen denk ik.

Al op jonge leeftijd liep ik dan ook al voorntjes tikken in een oude slotgracht. En vanaf mijn 18e was het hek van de dam…

Van Noorse rivieren met Forel en vlagzalm, Van strandvissen met een collega tot Trollen op glasoog en Snoek, Van baarsjes tikken in de wintermaanden in de jachthavens tot jagen op gigantische karpers in Frankrijk, ik heb het allemaal wel gedaan.

Maar de laatste 3 jaar vis ik eigenlijk uitsluitend op het zoute.

Toch blijft de drang naar het water en dan voornamelijk het varen groot. Mijn ouders hadden vroeger een “leuk jachtje”.. en uiteraard moest ik ook mee als klein ventje. Ik vermaakte me dan ook altijd prima met de volgboot.

Op latere leeftijd mocht ik Pa zijn boot besturen. En daar is “de ellende” allemaal begonnen 😉 Helaas, vanaf 1994 kwam er plots een eind aan alle plezier en moest ik het doen met kleine bootjes. Tot ik in september 2015 de kans kreeg om als hulp schipper te mogen varen op een “bekende” charterboot. Ik vond het geweldig om te doen. De mensen, de drive om de beste stekken te vinden en uiteraard de mensen te laten genieten van een dag op zee!

Kortom, ik wilde meer!

Zo loop ik ergens in maart tegen een advertentie aan waar men een pracht boot aan bied om mee te charteren. Eind juli 2016 stond hij nog steeds te koop, in overleg met ’t vrouwke heb ik een bod uitgebracht, en verdomd! Men hapte! Kortom, het duurde nog 3 weken en nu ben ik de trotse bezitter van de Waypoint.

Als schipper bezit ik ruim voldoende ervaring op vis gebied en ben ik in bezit van alle benodigde papieren om u van een gezellige maar vooral veilige dag te laten genieten.