Op deze pagina zullen we geregeld leuke foto’s en verslagen plaatsen.
Voor dagelijkse update’s verwijs ik u naar onze Facebookpagina. Klik hier voor op onderstaande link.

Facebook

Makreel!!

Juli 2019

uiteraard kunt u ook makreelvissen bij ons.

in de hoogzomer periode is makreel een veel voorkomende vis soort in onze noordzee. Gerookt of gebakken is dit natuurlijk  een heerlijk visje👌

Opstappen kost €70,- en dat is incl koffie of een ander drankje. Een hengeltje met onderlijn nodig? Dit kost u maar €5,00

(afvaart 8u- uiterlijk terug om 16.30u. Bij voldoende vis eerder terug)

max 10 personen dus voldoende ruimte voor iedereen!

Spring is in the air!

31-03-2019

Met dat we ons laten verwennen door de eerste mooie dagen van het jaar stond de eerst schollentrip op de agenda.

Het was al weer even geleden dat we naar de schollengronden waren getogen dus volop spanning bij zowel de bemanning als de schipper😉

Gelukkig wist Vincent snel een einde te maken aan de onzekerheid😉👍

Dat smaakt naar meer! Vandaar dat we dit weer vaker gaan doen👍

Ze zijn er weer!! Oktober 2018

het heeft even geduurd maar de wijting en scharren zijn gearriveerd!!

de wintervisserij is nu in volle gang. Heb jij trek in een maaltje verse vis? Bel gerust even voor meer info👍

19-02-2018 Wrakmania!!

Na weken met veel wind hebben we eindelijk weer eens een paar heel mooie dagen gehad om te gaan wrakvissen. 2 weken geleden maar eens een tripje gewaagd met zn 4tjes om te zien of er iets te vangen was..

Nou dat viel in het geheel niet tegen! na wat zoeken vingen we de man toch redelijk wat gulletjes van 35 t/m 70cm. Daarmee kreeg men natuurlijk gelijk weer zin om een keer mee te gaan.

Vandaar dat we zaterdag en zondag heerlijk zijn wezen wrakvissen onder frisse maar zeer mooie omstandigheden.

zaterdag vingen de gasten gemiddeld een stuk of 8 maatse gullen varierend van 35 tot een kleine 70cm

Zondag werd het ons iets lastiger gemaakt maar wisten we toch nog een aantal leuke vissen te vangen.

Bijzonder waren de Koolvissen! die had ik nog niet eerder aan boord gehad. Maar ook vingen we een paar zeer knappe Polakken. prachtige vissen en uiteraard ook zeer smakelijk 😉

Bij deze een paar plaatjes van afgelopen weekeind.

Schitterende vissen onder geweldige omstandigheden!

Wil jij ook een keer mee met een wrakkentrip laat het mij weten. zodra er zich een kans voor doet kunnen we je een seintje geven. vooruit reserveren is ook mogelijk maar de kans is groot dat het die dag net geen geschikt weer is..

08-01-2018 Vangst-update!

Gul op de kust! Via onze facebook pagina kon u het al zien, de laatste weken vangen we naast knappe Wijting en schar nu ook met enige regelmaat gulletjes! Sommigen zijn echt nog onder de wettelijke minimum maat maar exemplaren van 40/50cm zitten er ook tussen. Helaas kan ik nog geen kistje gul per persoon beloven maar er komen er meer boven dan afgelopen 2 seizoenen en dat is toch weer goed nieuws 😉

31-12-2017 Wij wensen u een fijne jaarwisseling en een gezond 2018!

Na lang dubben hebben we besloten om komende zomermaanden toch niet te varen op de Westerschelde. Van maart tot en met oktober zijn we druk met onze andere bedrijvigheid en is gebleken dat 2 dingen door elkaar doen niet mee valt en er ook geen tijd meer over is voor prive dingen. Vandaar dat we hebben besloten om de Waypoint per 1 april naar “Huis” te halen.

Sharkatag 2018!

19-20 en 21 juli is het weer zo ver! het jaarlijkse evenement van Sportvisserij Nederland wordt weer gehouden en wij zijn er bij! Speciaal voor dit evenement varen we de Waypoint naar de Neeltje Jans. Dus wil je een plekje op de Waypoint reserveren? dat kan vanaf nu rechtstreeks bij de schipper!

Ze zijn er weer!! 18-09-2017

Na een periode van schaarste kunnen we u melden dat de schar en wijting weer de Westerschelde op trekt!

Afgelopen zondag zijn we na een paar uurtjes zeebaarzen toch maar eens gaan kijken op de Sluise Hompels. Er waren al wat voorzichtige meldingen van Schar vangsten door de Limanda doorgesijpeld dus konden wij niet achterblijven natuurlijk. Uiteindelijk hebben we in 3 uurtjes, de man een ruime 30 scharren weten te vangen en een paar wijtingen. Het formaat was zeer acceptabel en ze zijn zowaar al redelijk vet.

Sorry!! 03-09-2017

Het is al weer even geleden dat we een update hebben geplaatst..

Het goede nieuws, de schar en wijting is onderweg! Ook hebben we een nieuwe bank gemaakt voor op het achterdek. straks kunt u dus heerlijk relaxed zitten tijdens het (anker)vissen.

Wrakhoppen- Waypoint style

Afgelopen maanden zijn we geregeld naar de wrakken geweest met wisselend resultaat.

Geregeld kwam er een enkele leuke gul boven maar waar er 1 of 2 zitten moeten er meer zitten.

Afgelopen zaterdag hadden we zeer weinig stroming, een perfect moment om eens op het gemak een flink wrak uit te pluizen. “Vroeger” zat er zo verschrikkelijk veel kabeljauw op sommige wrakken dat je er al voldoende ving als je er langs heen drifte. Tegenwoordig zijn we blij als je op ieder wrak 2 gullen weet te vangen.. die enkele gullen zitten dan ook nog eens geconcentreerd op een heel klein puntje waar je zo maar langsheen vist. Zaterdag hebben we driften kunnen maken van wel 10-15 minuten lang en daardoor konden we zeer grondig het wrak afstruinen naar vis. Bij de 2e drift was het prijs! je voelde het wrak komen en plots zakte je onderlijn weer naar beneden (ik vermoed een laadruim) en net op dat moment klapte de betere vissen op je aas. De vorige keer ging dit exact hetzelfde, alleen toen stroomde het zo hard dat je geen kans kreeg om de vis uit het wrak te pompen.. Telkens werd de Waypoint zeer secuur terug gelegd op dat ene puntje en telkens kwamen er gullen boven. uiteindelijk werd het rustiger en zijn we het wrak verder gaan afstruinen. Ook toen vingen we nog geregeld een knappe vis.

Kortom, je moet het hebben van de juiste momentjes en het juiste plekje. Uiteraard hadden we mazzel! maar deze pakken ons alvast niet meer af 😉

In alle drukte wist ik ook nog een paar vissen te vangen..

Pat(r)ick, onze Vlissingse facebook groenteboer met een hele knappe gul!

Frank wist met een rose!! ( hoe gay 😉 ) makreel lijn diverse knappe gullen te strikken!

Roddy van de kabeljoekels had er zo veel dat hij ze terug begon te gooien 😉 (in alle enthousiasme niet even wachten op een schepnet kost je kostbare vis 😉

Zeekarper! weer een vissoort die we niet eerder aan boord hebben gehad!

Bewijs van goed gedrag voor de Waypoint!

Afgelopen week zijn we gecontroleerd door douane, politie en marechaussee.. alle papieren op orde dus groen licht om door te varen en een bewijs van goed gedrag ontvangen van de heren.

3-juli 2017

Na een winderige periode waar we meerdere tripjes moesten cancelen hebben we gelukkig ook nog goede dagen gehad. Vrijdag de 23e juni hadden we een dag-afhuur, Rene, een goede vriend van mij had zijn opdrachtgevers uitgenodigd voor een vistrip. Helaas konden we niet op de haaien vissen door een verkeerde windrichting.. Aan de overkant van de Westerschelde konden we wel vissen en heeft iedereen uiteindelijk tong weten te vangen.

En na de middag toen iedereen zijn visje had gevangen zijn we zeehonden wezen kijken op de Hoofdpaat bij Breskens. voor deze groep was dat toch wel het hoogtepunt van de dag. Als je in het oosten van het land woont zie je hooguit een zeehond in de dierentuin, maar in de vrije natuur is toch wel even een heel ander verhaal !

De rest van dat weekeind konden we helaas niet uitvaren door de harde westenwind..

Donderdag 29-juni weer naar de wrakken geweest met Kick en Roland. Tja, met 3 man is eigenlijk te weinig om de kosten te dekken maar ja, we vinden het zelf erg leuk dus toch maar gaan 😉 een paar Wrakken afgevist en zeer leuk gevangen! wel erg veel kleine gulletjes onder de minimum maat die uiteraard terug gingen maar ook een paar knappe vissen tot 60cm. Naast gul vingen we geregeld horsmakreel maar ook hele mooie grote Blauwe makrelen en als klap op de vuurpijl wist Kick een rode poon te strikken van 42cm!

Vrijdag de 30e op de Tong met de mannen van Zeevissport.

Na eerder al een keer de trip te hebben gecanceld werden we deze keer beloond op prima weer!

En knappe euhh Tongen 😉

het heeft even geduurd maar het lijkt er op dat de tong de weg naar de Westerschelde heeft gevonden. Van meerdere schepen komen nu mooie vangstberichten, al blijft het vissen in plaats van vangen hé! Het is natuurlijk niet te vergelijken met de schar en wijting periode.. maar er valt geregeld erg leuk tong te vangen, zolang we maar op de juiste plaatsen kunnen vissen..

Tot binnenkort!

14-Juni 2017

De Waypoint vaart beter dan ooit!!

En loopt beter dan ooit! Na wat kleine afstel dingetjes loopt de Waypoint nu ruim 20 knopen op zijn top. De kruis snelheid houden we zo rond de 14/15 knopen om de boel niet te overbelasten..

Met die gegevens ben ik gisteren maar eens richting de Wrakken geweest. Enerzijds om de motoren te testen, anderzijds om te zien of er wat te vangen was natuurlijk.

We zijn voorzichtig begonnen bij de kortbij gelegen wrakken (15/16 mijl) en omdat het weer zo mooi was zijn we doorgegaan tot 35 mijl. Het derde wrak van de dag was prijs! hier zat best goed gul op, ok, veel klein spul welke weer mochten zwemmen maar ook een hoop net maatse en zelfs een paar 50/60ers. Helaas ook een paar nog grotere niet kunnen landen.. maar met bijna 20 gulletjes samen vond ik het een redelijk goed resultaat.

SHARK!!!!!

De afgelopen weken hebben we leuk haai weten te vangen, diverse gladde dames van rond de meter tot zelfs een heuse noordzeekanjer van 122cm voor Roel kwamen aan boord.

Wil jij ook eens zelf met een haai op de foto? ga dan eens met ons mee, wie weet ben jij de gelukkige de volgende trip!

Check onze agenda voor de beschikbare dagen.

Tong…

Tja, 2 pogingen gedaan deze maand maar het wilde nog niet echt vlotten.. Afgelopen zaterdag avond na diverse verkasjes belanden we op een stek waar we ineens een aantal tongen wisten te vangen. Zoals het oude gezegde zegt, wie zoekt zal vinden!

7-Mei 2017

Bijna terug in de vaart!

Het heeft even geduurd maar de Waypoint ligt sinds deze week weer geheel gerepareerd klaar om terug naar Vlissingen te gaan. Dat dit in eerste instantie niet ons plan was wist u vast al maar na alle ellende (lees verslag 13-December) hebben we besloten om deze zomer maar zo veel mogelijk “schade” in te halen en omdat ik het gemist heb 😉 toch vanaf juni weer te gaan varen.

Aangezien ik naast de Waypoint ook nog een ander bedrijf heb is het onmogelijk om dagelijks te varen in de zomermaanden. Ik moet me dan ook beperken tot de weekeinden(vrijdagavond t/m zaterdagavond) We varen 3 keer uit in het weekeind. Vrijdag en Zaterdagavond vertrekken we rond 18.00u vanaf het stationsplein vissen we tot 01.00u, om rond 02.00u op het gemak weer terug te zijn bij de sluis. Zaterdag overdag vertrekken we om 08.00u richting de haaitjes (uiteraard zijn andere vangsten ook mogelijk)en zijn we uiterlijk 17.00 terug bij de kade.

Buiten de weekeinden varen we uitsluitend bij een complete afhuur. Vanaf 1 oktober kunnen we weer dagelijks varen et opstappers.

In het weekeind hanteren we gewoon het opstap systeem. Ziet u in onze agenda vrije plaatsen staan op de dag van uw keuze? bel 0610825448 en we zetten uw reservering in de agenda.

—————————————————————————————————

13-December

“Geen vaart”

Uw schipper heeft de Waypoint terug naar de werf gevaren in Papendrecht…

Toen we op de toch al mislukte schollentrip van 23-nov, die door het onverwachts en sneller arriverende slechte weer, waardoor we om 12u besloten om terug te keren ook nog eens motor pech kregen zakte de moed wel even in de schoenen…

Eerst stel je je gasten teleur, en dan krijg je nog een trap na van je materiaal..

Geregeld kreeg ik van gasten de vraag hoe het was verlopen.. tja, eerlijkheid duurt het langst en daarom heb ik altijd eerlijk gezegd wat er was voorgevallen.

Maar goed, er moest iets ondernomen worden want je moet nu eenmaal door.

ik heb dan ook een paar weken doorgevaren op 1 motor ( gelukkig had ik er 2..) maar na onderzoek bleek dat de kapotte motor vol water of koelvloeistof zat. Dat is natuurlijk erg slecht voor de motor dus in overleg is de boot gister, 12-12 terug gevaren naar waar hij is gekocht. Hier word zsm de motor na gekeken en hersteld (mits mogelijk).

Zodra we meer info hebben en uitzicht op wanneer we weer kunnen varen laten we het u weten.

Dat dit wel een paar weken duurt is al wel duidelijk.

Dus bij deze wens ik u vast fijne feestdagen en een zeer gelukkig nieuwjaar!

En hopelijk tot snel!

————————————————————————————————————-

Begin november Tongen festival?
De afgelopen 2 weken mochten we een serie prachtige tongen aan boord verwelkomen.
Danny beet vorige week de spits af met een klapper van 42cm (filmpje fb ) en zaterdag en zondag kwamen er nog 10 stuks bij tussen 35 en 39 cm.
Tussen al die wijting en schar door zijn het toch de Tongen die de kersen op de taart vormen.
Nog even en dan hoop ik de eerste schelde gullen te verwelkomen, al had SJaak pas al een mazzeltje met een kleintje die net maats was.
Hopelijk komt er spoedig weer wat rustig weer aan want we hebben wat leuke plannen die we graag willen uitvoeren…

We willen spoedig richting de schollen maar ook hebben we serieuze info over Tarbot stekken, al vergt dat wel een heel andere manier van vissen.. Tarbot vissen is het meest succesvol door te driften met kleinere pilkers/ shads of met een reep makreel of wijting aan een dwarrel lijn icm een pennel rig.
Zie het als Wrakvissen maar dan wat lichter en ondieper.

Zodra we een mooie dag in het verschiet hebben gaan we het direct proberen.

<img_3240

img_3239

img_3231

Jelle in zijn nopjes met zijn tong van 39cm

Jelle in zijn nopjes met zijn tong van 39cm

laatste week oktober
Prachtig weer en bizarre vangsten!
van jong tot oud(er) iedereen genoot zichtbaar en ieder ving een mooie hoeveelheid super verse vis!

Een belangrijk advies van Koen, mensen neem een koelbox met ijs mee!
Schar en wijting is te lekker om in een afgeleide van petroleum (vuilniszak) te stoppen…

img_3108

img_3113

img_3129

img_3130