Ankervissen op schar, wijting en zeebaars. September t/m mei.

Zodra de zomervakantie weer voorbij is maken we ons weer langzaam op voor het winterseizoen.
Meestal zo ergens aan het einde van september komen de eerste scharren weer terug van vakantie uit het hoge noorden om zich bij ons vol te vreten voor hun jaarlijkse vrijpartij ergens in februari of maart. de schar gaat in deze maanden massaal naar dieper water om daar hun kuit af te zetten voor de volgende generaties.
Ze zijn dan wat lastiger te vangen voor ons maar dat geeft de specialist wel weer een extra kick 😉


Ook komt in oktober de wijting weer onder de kust, deze veelvraten komen normaal gesproken achter de garnalen aan en vreten dan alles wat maar eetbaar lijkt 😉
Je kan dan ook weinig verkeerd doen, en niets vangen is in oktober tot en met januari dan ook haast een onmogelijke opgaaf!

Die paai periode is altijd afhankelijk van het weer en dus lastig te voorspellen… “Ergens in april” kunnen we er van op aan dat de schar weer terug komt onder de kust om zich vol te vreten voordat ze het rond 1 juni weer te warm vinden in zeeland en dus weer op vakantie gaan naar het hoge, koudere noorden.

Mei en oktober kenmerken zich dan ook waarop de wacht wordt gewisseld van de zomer en wintergasten en je de de meeste variëteit kan verwachten!