Soortenjagen, Makrelen, Zomerwrakken, verre wrakken… April t/m juli

Voor de liefhebbers van een wat actievere manier van zeevissen bieden we uiteraard ook makreel, zomerwrakken en zelfs verre wrakvistrips aan.
Helaas zijn we wel genoodzaakt om een aantal spelregels op te stellen bij deze visserijen op zee..
Helaas zijn we enorm afhankelijk van het weer als we de zee op willen en kunnen we lang niet altijd zo ver naar buiten.. De voorwaarde die we dan ook hanteren bij het boeken van een makreel of wrakkentrip is dat we bij te veel wind op zee iets gaan doen wat wel prima te doen is onder de kust!.
We vragen dan ook in het vervolg een aanbetaling zodra men dit soort trips boekt.
Het is helaas te vaak voorgekomen dat we niet de zee op konden en men dus thuis bleef en ik weer een zaterdag aan de wal lag zonder inkomen..
we vinden het vissen erg leuk om te doen maar we moeten er ook van leven en dat is al lastig genoeg met het slechte weer van afgelopen jaar..

Vanaf half mei kunnen we de makrelen wel weer verwachten rondom de steenbanken en wellicht al dichter onder de kust.

Ietsjes verder dan de makreel gronden vinden we de zomerwrakken, deze populaire manier van vissen doen we tussen half mei en eind juli.
Hier kunnen we diverse vis soorten aantreffen waardoor je het ook soortenjagen kan noemen 😉

En dan hebben we nog de verre Wrakken… Vroeger zaten deze vol met kabeljauwen…. Tegenwoordig is de visserij er compleet anders helaas..
We vangen er nog steeds zo af en toe kabeljauw maar tegenwoordig zie je er ook steeds vaker polak en koolvis. Uiteraard ook makrelen grote pietermannen en diverse andere soorten die deze visserij nog steeds erg leuk maken om te doen.
Vroeger deze we dit vooral in de wintermaanden.. soms als het weer het toe laat doen we dat nog steeds maar we gaan liever in het voorjaar zo ver de zee op. Je maakt in het voorjaar gewoon meer kans op een leuke visserij en vanaf april t/m juni maak je de meeste kans op een gulletje.

Maar je kan wel eens mazzel hebben in de winter 😉