Zeebaars, Haaien en XXL vistrips! Mei t/m augustus.

In april naderen de Gladde gevlekte Haaien en de zeebaarzen onze kust weer en dan is uw schipper weer helemaal in zijn nopjes!
Tegen het einde van de maand verwachten we de haaien ook weer voor de kust bij Zoutelande of Westkapelle en gaan we er weer gericht naar op zoek. Elk voorjaar is het dan ook weer spannend wie de eerste haaien en baarzen weet te vangen van dat seizoen.
De visserij kan in het begin nog best wispelturig zijn dus verwacht er nog geen 30 per dag aan boord, maar je weet het maar nooit hé 😉
Afgelopen jaar vingen we na heel lang zoeken een hotspot en vingen we 18 haaitjes in 1,5 uur.. Eind goed al goed toch 😉

Rond dezelfde periode komen ook de zeebaarzen weer onder de kust en vinden we ze geregeld op de zandbanken voor de kust van Walcheren.
Vandaar dat we de haai dagen in mei en juni graag combineren.
Die baarzen zijn nogal wispelturig en ze zijn er of ze zijn er niet. Soms zien we ze smorgens al bij het uitvaren maar het kan ook zo maar zijn dat we ze smiddags treffen.. er zijn ook dagen dat we er niet 1 zien… Het blijft vissen tenslotte 😉
In deze periode adviseren we onze gasten dan ook om een zeebaars hengeltje mee te nemen. een paar witte shadjes of zilveren lepeltjes van ca 10 tot 30 gram doen vaak prima hun werk. Op het zand verspeel je weinig dus een stuk of 5/6 verschillende aasjes is vaak meer dan genoeg.
Heeft u geen materiaal voor de zeebaarzen dan kunt u dit bij de schipper huren. Een setje huren kost je €15,-
We hebben in het seizoen dan ook 8 setjes aan boord voor de liefhebbers.
Is dit dan niet all-in? NEE! dit materiaal is zeer kwetsbaar, kost serieus geld en moeten we geregeld vervangen door schade.
De hengel voor het haaivissen zit wel bij de prijs in begrepen.

Vanaf mei tot en met augustus bieden we nu ook XXL vistrips aan.
Dit houd in dat we op vrijdag en zaterdag al om 7 uur vertrekken en dan tot 15.00u vissen.
We zijn dan uiterlijk om 16.00u weer in de buitenhaven waar de bemanning af stapt die de avond niet mee willen varen en de mensen die alleen de avond mee willen weer kunnen opstappen.
We kunnen dan even snel een frietje halen bij het station en om 17.00u varen we weer naar de visgronden waar we tot 23.00u blijven vissen.
We zijn dan uiterlijk 12u weer aan de wal.

Een XXL trip kost je €140,- en is incl aas, koffie, complete hengel, soepje, 2x broodje van de dag en 5 consumpties
En als je geluk hebt de mooiste zonsondergang die je ooit gezien hebt;-)